Підписатися на RSS

Присвоєння Дитячій музичній школі № 10 імя Антоніо Вівальді (громадське обговорення)

Адміністрація та колектив КПСМНЗ "Дитяча музична школа №10" виносить на обговорення громадськості питання присвоєння школі ім'я видатного італійського композитора, скрипаля, диригента та викладача Антоніо Вівальді.

У 2021 році музичній школі виповнюється 50 років з дня заснування. За цей проміжок часу в ній працювали та працюють відомі діячі музичної культури Харківщини. Внаслідок плідної роботи педколективу щорічно до 120 учнів школи стають переможцями всеукраїнських та міжнародних конкурсів та фестивалів мистецтв.

Значна частина шкіл естетичного виховання Харкова носить імена видатних діячів культури України, Німеччини та Росії. Твори цих авторів або напрямки мистецтва, до яких вони належали, складають значну частину педагогічного репертуару учнів шкіл естетичного виховання. У низці шкіл проводяться конкурси, що носять імена цих видатних композиторів та діячів мистецтва.

Колектив ДМШ №10 пропонує надати школі ім'я Антоніо Вівальді - всесвітньо відомого італійського композитора. Італія, так як і Україна, є колискою вокального мистецтва і має багато спільного і постановці голосу та звуковидобування.

Присвоєння школі імені цього видатного композитора буде добрим поштовхом до подальшого її розвитку.

У 2020-2021 навчальному році, маючи багаторічний досвід шкільних різнолманітних учнівських конкурсів, зокрема вокальних, ми провели україно-італійський конкурс музичного мистецтва імені Антоніо Вівальді. Наступного року сподіваємось розширити цей проєкт за рахунок додавання інструментального та камерно-інструментального жанрів.

Кiлькiсть переглядiв: 234

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.